Tillsammans rör vi oss framåt
Fysioterapeuterna är fack- och professionsförbundet för dig som är eller studerar till fysioterapeut. Vi jobbar för att du ska ha bra villkor och kunna utöva din profession på bästa sätt.
Vi finns här för dig
Chef, student eller företagare
Utöver ordinarie medlemsförmåner har vi särskilda förmåner och erbjudanden för dig som är chef, student eller företagare.
God jul och gott nytt år!
Fysioterapeuterna önskar alla medlemmar, samarbetspartners och vänner riktigt fina helger.
Behöver du nå oss under jul- och nyårsveckorna? Urvalet av tider för individuell rådgivning är begränsat under mellandagarna, men du kan alltid kontakta oss via meddelandefunktionen på Min sida, så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
Lön, arbetsvillkor och fortbildning prioriterat i avtalsrörelsen
Under 2025 förhandlas alla övergripande kollektivavtal på arbetsmarknaden. Det påverkar alla medlemmar som är anställda inom kommun och region, staten och hos privata arbetsgivare. Fysioterapeuterna fokuserar förhandlingarna inom tre områden: högre lön, bättre arbetsvillkor och bättre förutsättningar för fortbildning.
Läs merNominera till vetenskapliga- och utbildningspolitiska råden
Fysioterapeuternas vetenskapliga råd och utbildningspolitiska råd utses av förbundsstyrelsen för en mandatperiod om fyra år. Nu kan du nominera kandidater till de båda råden. Vi vill ha din nominering senast den 15 februari.
Läs mer och nomineraFysisk aktivitet och FaR för barn och unga
Nu kan du ta del av ett färskt kunskapsunderlag om fysisk aktivitet och FaR för barn och unga. Utbildningen är i tre delar och ger dig både kunskap och praktiska tips. Den är framtagen 2024 av Fysioterapeuterna, i samarbete med Centrum för fysisk aktivitet, Västra Götalandsregionen och är finansierad genom statsbidrag från Socialstyrelsen inom ramen för Levnadsvaneprojektet.
Ta del av materialetFörbundsstyrelse 2025-2028
Kongressen har röstat fram en ny förbundsstyrelse för mandatperioden 2025-2028. Cecilia Winberg är omvald som förbundsordförande. Ny vice ordförande för förbundet är Sofia Stridsman. Ytterligare fyra nyvalda och tre omvalda ledamöter ingår i den nya förbundsstyrelsen, som tillträder vid årsskiftet.
Läs merNyheter
Lön, arbetsvillkor och fortbildning prioriterat i avtalsrörelsen
Under 2025 förhandlas alla övergripande kollektivavtal på arbetsmarknaden. Det påverkar alla medlemmar som är anställda inom kommun och region, staten och hos privata arbetsgivare. Fysioterapeuterna fokuserar förhandlingarna inom tre områden: högre lön, bättre arbetsvillkor och bättre förutsättningar för fortbildning.
Läs mer
Kvalitetspriset pausas 2025
Fysioterapeuternas Kvalitetspris delas vanligtvis ut varje år på våren. Till 2025 års pris har vi tyvärr fått in väldigt få nomineringar och därför valt att pausa priset.
Läs mer
Kontinuitet och fasta kontakter i primärvården
SKR bjuder in till ett seminarium om kontinuitet och fasta kontakter i primärvården den 30 januari.
Läs mer
Ledigt jobb - vi söker en rådgivare/ombudsman
Vi söker nu en rådgivare för en tidsbegränsad anställning till vårt kansli i Stockholm, från januari 2025 fram till 31 juli 2025. På kansliet är vi 17 personer som arbetar inom olika kompetensområden och du är varmt välkommen till oss!
Läs mer
Kalendarium
Framtidens hälso- och sjukvård
Kista, StockholmLäs mer
Hälsosamma matvanor
Digitalt via Zoom LevnadsvaneprojektetLäs mer
facklig kurs grundnivå: Löneprocessen enl HÖK-T
via länkLäs mer
Kom med i rörelsen!
För att kunna utöva ditt yrke på bästa sätt behöver du ha rätt villkor. Vi finns här för dig – med råd, stöd och utveckling i din profession eller om det blir problem på arbetsplatsen. Upplev styrkan i att vara många tillsammans. Läs mer om hur vi kan stötta dig!
Tre skäl att bli medlemTidningen Fysioterapi
Fysioterapi är den ledande tidningen för fysioterapeuter. Redaktionen bevakar professionsfrågor och fackliga frågor, forskning och klinik, hälso- och sjukvårdspolitik och andra samhällsfrågor som påverkar fysioterapeuter. Tidningen ingår i ditt medlemskap.
fysioterapi.se-
Demokratin börjar i lunchrummet på jobbet
2024-12-18 13:34
Inga andra än vi själva kan stå upp för fysioterapeuters löner och arbetsvillkor. Demokratin börjar i lunchrummet. Det skriver Lie Larsson i sitt debattinlägg.
-
Särskilda hjälpmedel behövs vid kraftig övervikt
2024-12-16 14:30
Allt fler patienter är kraftigt överviktiga, men inte alla vårdgivare har hjälpmedel i rätt storlek. Kunskap om hur man förflyttar stora personer behövs också.
-
Det behövs mer än fritidshjälpmedel och fritidskort
2024-12-11 16:07
Ska regeringens hälsofrämjande satsningar för barn och unga fungera för särskilt sårbara grupper behövs även investeringar i ökad tillgänglighet.
Frågor & svar
Hur blir man medlem?
Ansök om medlemskap här på vår webbplats. För att bli medlem behöver du studera till, eller ha examen och legitimation som fysioterapeut.
Här hittar du mer fakta om medlemskapetKan jag som företagare vara medlem i Fysioterapeuterna?
Du som driver företag som fysioterapeut är varmt välkommen som medlem hos oss. Vi har ett särskilt medlemserbjudande, med förmåner och erbjudanden anpassade just för dig som är företagare.
Du som har eget bolag behöver söka medlemskap som företagare för att få rätt till de särskilda förmåner och erbjudanden som vi har för företagare.
Läs mer om medlemskapet för företagareVilka förmåner och erbjudanden har jag som medlem?
Den viktigaste förmånen som ett medlemskap ger är att vi företräder dig som medlem på lokal och nationell nivå i förhandlingar och andra sammanhang som påverkar dina arbetsvillkor och ditt arbetsliv. Det är kärnuppgiften för oss som fackförbund. Vi finns här för dig både i din arbetsvardag och när det blir problem på arbetsplatsen eller i yrkeslivet.
Som professionsförbund utgör vi också en viktig yrkesgemenskap för dig som fysioterapeut. Vi erbjuder utbildningar, nätverk, professionsdagar och mycket mer, som är av nytta för dig i din yrkesutövning.
Dessutom får du som medlem marknadens bästa lönestatistik, inkomstförsäkring vid eventuell arbetslöshet, personlig coachning i frågor som rör dina arbetsvillkor, aktuell information, samt vår tidskrift Fysioterapi och deras nyhetsbrev. Bra erbjudanden på försäkringar, bolån, tågbiljetter och böcker är några av de rabatter och erbjudanden som också ingår.
Läs mer om förmåner och erbjudandenVart vänder jag mig om jag behöver hjälp?
Vänd dig i första hand till ditt arbetsplatsombud, den fackligt förtroendevalda på din arbetsplats, om du har frågor som rör din anställning eller hur du har det på jobbet.
Du kan också vända dig vår individuella rådgivning för råd och stöd bland annat i frågor som rör din lön, dina villkor, din anställning och arbetsrätt. Vi kan också ge dig stöd kring ditt yrkesutövande, din yrkes- och karriärutveckling. På Min sida hittar du mer information om var du ska vända dig inom förbundet i olika typer av frågor.
Du behöver ha varit medlem i fyra månader för att få tillgång till all individuell medlemsservice. Anledningen till karenstiden är att det inte ska vara möjligt att söka medlemskap på grund av ett akut servicebehov och därefter lämna förbundet.
Min sidaHur sätts min lön?
Detta innehåll är tillgängligt endast för medlemmar i Fysioterapeuterna. Innehåll för företagare är tillgängligt endast för företagarmedlemmar. Är du medlem - logga in. Är du inte medlem - välkommen att bli en del av vår gemenskap.
Första jobbet som fysioterapeut – vad bör jag tänka på?
Detta innehåll är tillgängligt endast för medlemmar i Fysioterapeuterna. Innehåll för företagare är tillgängligt endast för företagarmedlemmar. Är du medlem - logga in. Är du inte medlem - välkommen att bli en del av vår gemenskap.
Hur blir jag specialistfysioterapeut?
Specialistutbildningen för fysioterapeuter är en treårig utbildning som kombinerar teoretiska studier med klinisk integrering under handledning. För att få genomgå specialistutbildningen behöver du ha kandidatexamen i fysioterapi samt två års klinisk erfarenhet som leg fysioterapeut om minst 75 procent av heltidsanställning.
Vanligen finns två ansökningstillfällen per år till specialistutbildningen: 1 februari samt 1 september. Varje specialistområde har en egen studiehandledning som anger allmänna och specialitetsspecifika lärandemål med målbeskrivningar och förslag på utbildningsaktiviteter.
Läs mer om specialistutbildningen